Боксьорът Тервел Пулев е успял да спечели и на последна инстанция делото за клевета срещу издателя на в. "Уикенд", съобщи самият той в своята страница във "Фейсбук".

През февруари миналата година Софийският градски съд осъди "Ню медиа груп" АД за "нанесени неимуществени вреди, претърпени в резултат на клеветнически и обидни твърдения", а сега присъдата бе потвърдена от Върховния касационен съд.

Това означава, че компанията ще трябва да плати 18 хиляди лева обезщетение плюс законна лихва от 3 август 2013 г.

"Преди броени дни с адвокат Петър Петров спечелих на всички съдебни инстанции делото срещу издателя на в. "Уикенд" за публикуваните от тях неверни и обидни лъжи и клевети по мой адрес", написа в профила си по-младият от братята Пулеви.

"Това е второ спечелено от мен подобно дело от общо две заведени срещу публикации на жълтата преса. За пореден път се убедих, че българската съдебна система функционира добре с изключение може би на дела, в които има политически интерес. Смятам, че българите трябва да си търсят правата докрай, без да се обезверяват от мудността или други неприятни условия на компетентните органи", заяви боксьорът.

Коментар на публикацията на брат си направи и Кубрат Пулев: "И понеже за 7 милиона в момента сме пълни с олимпийски медалисти и успели личности, с постижения, които да ни славят с хубаво, та да ги оплюваме. На нас, българите, не ни е нужен враг, ние сме си предостатъчни. А после все някой друг ни е виновен!"

В същото време стана ясно, че Тервел Пулев ще пропусне 67-ото издание на международния турнир "Странджа" заради контузия. Той бе в националния ни тим за надпреварата в категория до 91 кг, но отпадна в последния момент и не бе включен в жребия.

Пулев е получил лека травма по време на подготовката и треньорското ръководство е решило да не рискува с участието му. 

dnevnik.bg