Президентът на "Атлетико" (Мадрид) Енрике Сересо заяви пред испанското издание Onda Cero, че "почти сигурно" финалът в Шампионската лига през 2018 година ще е на стадион "Висенте Калдерон".

Това обаче ще се случи на новия стадион на "дюшекчиите", който се строи в момента. "Ла Пейнета", както е известно сега съоръжението, трябва да бъде готово най-късно няколко месеца преди финала.

Вчера стана ясно, че настоящият стадион на "Атлетико" ще приеме финала за Купата на краля през май. Както се случва в последните няколко години, мястото на мача за титлата предизвика много полемика заради политическите съображения, свързани с участието на "Барселона" в него.

Проблемът идва от публиката на каталунците, които във всеки мач развяват "сепаратистки" флагове и освиркват редовно испанския химн, което не се харесва на местната футболна федерация, която се опитва да ограничи избора на финалистите за домакин до Мадрид и Валенсия.

"Много сме горди, че ще приемем финала за купата. Благодарим на "Барселона" и "Севиля", както и на федерацията, че взеха това решение", коментира Сересо.

dnevnik.bg