Дисциплинарната комисия на БФС се отнесе снизходително към поредното брутално изпълнение на Козмин Моци и го наказа само за един мач.

Румънският защитник на "Лудогорец" получи червен картон заради влизане с бутонките срещу Роман Прохазка от "Левски", което по чудо не завърши с тежка травма за словака.

Ситуацията бе по-особена, тъй като първоначално главният съдия Никола Попов вдигна жълт картон на Моци, но след като се консултира с асистентите си, изгони заслужено играча.

Освен наказанието от един мач румънецът ще трябва и да плати глоба от 300 лева. При изгонване с директен червен картон в правилника е заложено наказание от минимум две срещи, ако то е било неспортсменско и застрашаващо здравето на съперника.

Решението на комисията е странно и предвид факта, че това е рецидив за Моци, който преди година влезе с ритник в гърдите на футболиста на ЦСКА Стефан Николич. Тогава той бе временно със спрени права, но съществени последствия за него от случилото се нямаше.

Друго решение на дисциплинарната комисия е да наложи последно предупреждение на "Ботев" (Пловдив) заради хвърлените предмети към терена по време на градското дерби с "Локомотив". При един от случаите халфът на гостите Емил Гъргоров бе ударен в главата.

dnevnik.bg