Българският национален отбор по тенис ще бъде без Григор Димитров в двубоя срещу Турция от първия кръг на купа "Дейвис".

В негово отсъствие първа ракета ще е Димитър Кузманов, а останалите в състава са Александър Лазов, Васил Младенов и Александър Лазаров.

Двубоите между България и Турция ще бъдат между 4 и 6 март в Анкара и ще се играят на твърди кортове в зала.

"Григор няма да вземе участие в срещата срещу Турция. Това ще му даде възможност да се концентрира върху представянето си в АТП тура и да спечели важни точки, за да може да гарантира участието си на олимпийските игри. Сигурни сме, че в бъдеще ще можем да разчитаме на него", коментира капитанът на отбора Тодор Енев.

България е поставена под №4 във втора група на евро-африканската зона, но Турция ще има предимство заради присъствието на Марсел Илхан, който заема 110-ото място в световната ранглиста.

Останалите най-предно класирани турски тенисисти са №447 Джем Илкел, №571 Алтуг Джеликбилек и №612 Анил Юксел.

В българския отбор Кузманов заема 295-ото място, Александър Лазов е 443-и, Васил Младенов е под номер 684, a 18-годишният Лазаров не е класиран в световната ранглиста.

Победителят от мача между България и Турция ще се класира за втори кръг, където ще срещне Тунис или Босна и Херцеговина. Загубилите в двата сблъсъка ще играят плейоф за оставане във втора група.

Дневник