Старши треньорът на "Шалке" Андре Брайтенрайтер се изказа ласкаво за представянето на десния бек Жуниор Кайсара. По думите му бившият играч на "Лудогорец" се развива страхотно и показва огромно старание както на терена, така и извън него.

Германският клуб привлече бразилеца през лятото срещу 4.5 милиона евро. През есенния полусезон 26-годишният футболист делеше титулярното място с опитния Саша Ритер, но от началото на 2016 г. бразилецът стартира във всеки един от шестте мача на тима от Гелзенкирхен.

"Жуниор се развива много добре. Той научи немски за много кратко време, а на терена в момента е много солиден. Страхотен е в единоборствата и доста подобри точността на центриранията си. Това ни дава страхотна възможност във всеки един мач", коментира Брайтенрайтер.

Жуниор Кайсара вече натрупа 21 мача с екипа на "Шалке", от които 13 в Бундеслигата, два за Купата на Германия и шест в Лига Европа.

Тимът от Гелзенкирхен заема шестото място в първенството, като изостава на една точка от топ 4. Тази седмица за "кралскосините" предстои и реванш в Лига Европа срещу "Шахтьор" у дома след нулево равенство в Украйна.

Дневник