"Ювентус" и "Байерн" изиграха вълнуващ първи мач в осминафиналите в Шампионската лига и завършиха 2:2. Италианците изоставаха с 0:2 в 55-ата минута, но успяха да стигнат до равенството и да съхранят възможностите си.

Воденият от Хосеп Гуардиола състав поведе с головете на Томас Мюлер и Ариен Робен. Масимилиано Алегри направи успешни смени и "бианконерите" заиграха по-добре. В 63-ата минута Пауло Дибала намали, а в 76-ата Стефано Стураро изравни.

През първото полувреме "Байерн" имаше пълно превъзходство и държеше инициативата. Германците атакуваха почти непрекъснато, но добре подреденият отбор на "Ювентус" не позволи да се стигне до много опасности пред Джанлуиджи Буфон.

Най-добрата дойде в 13-ата минута, когато Мюлер пропусна. По-късно холандецът стреля силно, но топката мина над гредата.

"Ювентус" разчиташе на контраатаки, които не доведоха до желания резултат. В 43-ата минута Мюлер се оказа на правилното място в наказателното поле на домакините - избита топка попадна в него и от точката за изпълнение на дузпата германският национал даде преднина на отбора си.

В началото на втората част Робен удвои. Един от обичайните пробиви на холандеца доведе до втория гол. Крилото се насочи от дкъм центъра в наказателното поле и с добре насочен удар преодоля Буфон.

Осем минути бяха нужни на "Ювентус" да намали. В 63-ата Марио Манджукич пусна към Дибала, който вкара.

Последваха пропуски на Хуан Куадрадо и Пол Погба, за да се стигне до изравняванет. В 76-ата минута резервата Алваро Мората подаде от ляво с глава към друг влязъл след почивката играч - Стураро, който отблизо засече за 2:2.

Дневник