Лионел Меси донесе победата на "Барселона" с 2:0 срещу "Арсенал" в първата среща от осминафинала в Шампионската лига. Каталунците взеха добра преднина при гостуването си на "Емиратс" и са на крачка от следващата фаза.

За лондончани двубоят се превърна в дежа вю от последните години. Воденият от Арсен Венгер състав отново ще трябва да се бори за чудо като гост в опит да преодолее настоящия носител на купата.

"Арсенал" игра силно през първото полувреме, но не можа да вкара. Каталунците, от своя страна, приложиха обичайния си стил с много подавания. Въпреки това не затрудниха особено съперника си.

След почивката картината се промени и "Барселона" имаше превъзходство. Каталунците създадоха куп добри възможности. Докато Неймар и Луис Суарес изпускаха, Меси покза отлична успеваемост и вкара два пъти.

През първата част най-добрата възможност се откри пред Алекс Окслейд Чембърлейн. Топката попадна в него при добра атака на англичаните, но от няколко метра централно пред Тер Стеген той не успя да стреля добре и вратарят улови.

В последните секунди "Барселона" стигна до първите си опасности. След подаване на Дани Алвес Суарес стреля с глава, но топката мина в аут.

След почивката каталунците започнаха по-активно и пропуски направиха уругваецът и Неймар. В 71-ата минута испанците направиха отлична контраатака, при която бразилецът увлече двама играчи на "Арсенал" и пусна вдясно към непокрития Меси. Аржентинецът нямаше затруднения да отбележи.

Неймар и Суарес направиха нови пропуски при контраатака, като уругваецът улучи греда. Лондончани имаха шанс чрез Оливие Жиру, но Тер Стеген спаси вратата си.

В 83-ата минута Меси беше спънат и вкара отсъдената дузпа. В оставащото време "Барселона" направи още пропуски.

Дневник