Белгийските колоездачи Йонатан де Френ и Йонас Моенс ще се състезават за "Несебър-Шокблейз" през този сезон, съобщи мениджърът на клуба Георги Енчев.

Двамата сами го потърсили, за да се присъединят към отбора. Те ще участват в състезанията за младежи до 23 години.

В "Несебър-Шокблейз" ще карат още деветима колоездачи. Лидер на отбора ще бъде Александър Алексиев, който се завръща след двегодишна кариера в турския "Брисаспор". След известно прекъсване на велосипеда отново се качва и Богдан Стойчев.

В категория "Елит" ще се състезават още Тодор Ангелов и Момчил Робов, а в групата до 23 години редом с двамата белгийци ще бъдат Иван Мухтаров, Стойчо Стоев, Марио Сучев, Румен Ковачев и Теодор Иванов.

Освен в надпреварите на българска земя несебърлии ще участват и в два кръга от Световната купа на шосе - в Румъния и Словакия, както и в три кръга от Световната купа по планинско колоездене - в Румъния, Гърция и Сърбия.

През тази година клубът от Несебър ще бъде домакин на два държавни шампионата - за младежи през юни и "мастърс" през октомври.

"Нашите цели винаги са били шампионските титли както индивидуално, така и отборно. Всичко след първо място е отстъпление", каза Енчев. Той припомни, че в 13-годишната си история "Несебър" е определян 10 пъти за най-добър колоездачен клуб в България в комплексното класиране.

dnevnik.bg