"Манчестър сити" си осигури спокоен реванш срещу "Динамо" (Киев), след като постигна победа с 3:1 като гост в първия осминафинален мач между двата тима от Шампионската лига.

"Гражданите" вкараха два гола преди почивката чрез Серхио Агуеро и Давид Силва, но след подновяването на играта се отпуснаха и това даде възможност на Булянски да върне домакините в мача. Английският тим все пак уби интригата за реванша с трето попадение в заключителните минути, дело на Яя Туре.

За разлика от последния мач на своя тим срещу "Челси" за ФА къп, Мануел Пелегрини заложи на титулярите си и не даде почивка на никого. Домакините пък не успяха да се възползват от всичките си положения и се нуждаят от убедителна, за да продължат напред.

Двубоят можеше да се развие по много по-различен начин, но в третата минута Андрий Ярмоленко стреля в тялото на Джо Харт, топката отскочи в гредата и излезе в корнер. "Гражданите" постепенно взеха инициативата и стигнаха до гол в 15-ата минута.

При центриране от корнер Яя Туре свали топката с глава, а в наказателното поле Серхио Агуеро беше оставен непокрит и с мощен шут откри резултата. Аржентинецът бе в основата и на второто попадение в мача, което падна пет минути преди почивката.

Агуеро проби в наказателното поле и пусна с пета към Рахийм Стърлинг, а той пусна прострелно подаване успоредно на голлинията. То бе засечено от връхлитащия Давид Силва, за когото не бе проблем да прати топката в мрежата на Шовковский.

След почивката домакините демонстрираха, че не са се предали и се възползваха от неумело изчистване на Николас Отаменди, за да намалят резултата. Топката попадна във Виталий Буялски, който стреля, но топката рикошира и излъга Джо Харт.

Последваха динамични минути, в които "Манчестър сити" бе по-активен и пропуски направиха Силва и Фернандиньо. "Динамо" пък отвърна с опасен шут на Буялски, който обаче не притесни Харт. Няколко минути преди края Яя Туре се разписа с хубав удар от границата на наказателното поле, който гарантира спокоен реванш на тима му. 

Дневник