ПСВ и "Атлетико" (Мадрид) запазиха интригата помежду си за осминафиналния реванш в Испания, след като завършиха 0:0 на "Филипс стейдиъм"

"Дюшекчиите" бяха по-активни, но така и не успяха да пробият защитата на холандците, които доиграха срещата с човек по-малко заради втори жълт картон на Гастон Перейро.

Гостите можеха да поведат още в четвъртата минута, когато Вието настигна топката след дълъг пас на Габи и я пусна покрай Жерон Зоет, но Джефри Брума изчисти малко пред голлинията.

Като цяло гостите разчитаха на скоростни комбинации с извеждащи подавания, а ПСВ се опитваше да разиграва по-продължително. В 18-ата минута Коке се опита технично да прехвърли Зоет, но стражът на ПСВ не трепна.

Следващото опасно положение дойде в 30-ата минута и отново бе пред вратата на домакините. Този път Гризман се озова на стрелкова позиция, но Зоет спаси с една ръка. Холандците отговориха в ответната атака и само добрата реакция на Ян Облак попречи на домакините да открият резултата.

След почивката положенията продължиха да се редуват и пред двете врати. Постепенно "Атлетико" наложи контрол над играта и в 62-ата минута Диего Годин успя да прати топката във вратата на домакините след центриране от корнер на Коке, но попадението му беше отменено заради нарушение в наказателното поле.

Проблемите за ПСВ се задълбочиха в 68-ата минута, когато Гастон Перейро удари при въздушно единоборство Годин и съдията Даниеле Орсато не се поколеба да го изгони с втори жълт картон.

До края гостите от Испания притиснаха съперника си, но няколкото им добри положения бяха пропилени от влезлия като резерва Фернандо Торес.

Дневник