Спортният арбитражен съд в Лозана отхвърли искането на принц Али бин ал-Хюсеин гласуването за нов президент на ФИФА утре да се провежда в прозрачни кабинки.

Йорданският кандидат ще се опита да спечели вота за втори пореден път, като при последния през май, се отказа на втория кръг, а победата отиде при вече отстранения Сеп Блатер.

"Съдът излезе с решение по спешния въпрос за допълнителните искания на принц Али. Те бяха отхвърлени от президента на апелативната комисия", пише в изявлението на арбитражния съд.

Принц Али поиска прозрачните кабинки с цел намаляване на риска от фалшификация на вота.

Друг от кандидатите за поста - Жером Шампан, също имаше оплаквания относно процедурата по вота. Бившият заместник главен секретар на световната централа разкри, че УЕФА и азиатската конфедерация са акредитирали общо 27 души, въпреки че са излъчили собствени кандидати.

Това са Джани Инфантино и фаворитът шейх Салман от Бахрейн. Шампан заяви, че това присъствие в залата може да повлияе сериозно на крайния изход на гласуването. Той иска и ограничаването на акредитациите, които всеки кандидат и неговият екип получават - по осем.

dnevnik.bg