"Лудогорец" няма да участва в процедурата за концесия на стадиона си по настоящите условия, които им е определила Община Разград.

Това обявиха от ръководството на клуба на специална пресконференция.

Изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев заяви, че от клуба не искат да подпишат документ, в който има много "подводни мини".

Шампионите не са съгласни с одобрения от Общинския съвет концесионен договор, според който "Лудогорец" трябва да плаща по 0,5% от нетните си приходи от всички видове продажби.

Първоначално се смяташе, че ако негативният сценарий със стадиона в Разград влезе в действие, то преместаването ще се случи за следващия сезон, тъй като настоящият договор на "Лудогорец" все още не е изтекъл.

От "Лудогорец" обаче декларираха готовност да преместят отбора веднага, ако на 29 февруари общината потвърди намеренията си. Стадионите във Велико Търново, Търговище и Русе бяха споменати като варианти за домакинските двубои на "орлите".

Президентът на клуба Александър Александров добави, че по този начин от общината се опитват да извият ръцете на "Лудогорец". Той призова общинските съветници да обмислят внимателно случая, преди да се вземе окончателното решение.

dnevnik.bg