Илиан Илиев е новият старши треньор на "Локомотив" (Пловдив). Той заменя на поста Христо Колев-Бащата, след като днес подписа договор за година и половина, съобщи клубът на официалната си страница.

Колев дълго време изпълняваше длъжността, без да разполага с необходимия лиценз УЕФА Про, заради което на хартия главен треньор се водеше помощникът Петър Пашев.

Вчера обаче собственикът на "Локомотив" Христо Крушарски съобщи, че клубът е получи предупреждение от БФС за продължаващото нарушаване на правилника, което по принцип е честа практика в българския футбол.

Крушарски обяви, че иска Колев да остане под някаква форма на "Лаута", тъй като е "направил най-много за клуба през последните години и дори е работил без пари". Все още не е ясно дали това ще се случи.

Илиан Илиев ще води четвърти български отбор. Той започна кариерата си в "Черно море", а след това премина през "Берое" и "Левски". Най-големият му успех е спечелването на Купата на България със старозагорци през 2010 г.

За последно 47-годишният специалист водеше анголския "Интерклуб" през сезон 2014/2015. Той беше считан за фаворит да поеме "Литекс" в началото на годината, преди оранжевите да назначат Любослав Пенев.

Дневник