Поредно тежко гостуване предстои на Левски днес. "Сините" излизат срещу Черно море във Варна в опит да задържат дистанцията с лидера Лудогорец и да не допуснат разликата помежду им да нарасне. В момента Лудогорец е на върха с 42 точки, втори е Берое с 33, а сините са 3-и с 31, колкото има и Славия.  Задачата изглежда все по-трудна с оглед кошмарното пътуване до морската столица, което имаха футболистите на Левски.

Треньорът Стойчо Стоев е подготвил две промени в стартовия състав в сравнение с гостуването на Лудогоре. Сашо Александров започва като десен бек, а пред него ще действа Роман Прохазка. В средата на терена се завърща Джереми де Ноойер, а от сметките отпадат Франсис Нар и Мехди Бурабия. Останалите са същите, които започнаха и в Разград.

Във Варна бяха зарадвани от възстановяването на нападателя Бакари, който през седмицата тренира наравно с останалите, след като се възстановяваше от контузия. Той и Матиас Курьор са главните опасности пред синята отбрана. Никола Спасов е подготвил своя отбор за мача, а очакванията във Варна са за добра игра и победа.

Двубоят е очакван с голям интерес от феновете, като на трибуните ще има около 6000 души. Поне 1500 от тях ще дерат гърла за столичния тим.

Спортал.бг