"Левски" спечели гостуването на "Черно море" с 2:0 и прекъсна серията от три поредни мача без победа.

Сините взеха първи успех от края на ноември, когато се наложиха със същия резултат над "Славия", след което записаха загуби от "Берое", "Лудогорец" и равенство с "Ботев".

Трите точки във Варна върнаха "Левски" на втората позиция в А група. Тимът на Стойчо Стоев събра 34 точки от 19 мача и изпревари с една "Берое", който има същия брой срещи, а в неделя гостува на "Славия". Лидер е "Лудогорец" с 42 точки.

"Левски" и "Черно море" изиграха равностойно първо полувреме, в което почти липсваха сериозни голови положения.

Най-добрата възможност преди почивката се откри пред Матиа Курьор в 34-ата минута. Той беше забравен на далечната греда и стреля с глава отблизо, но Боян Йоргачевич направи отлично спасяване с една ръка.

"Левски" успя да открият резултата само осем минути след началото на втората част. При контраакаа Георги Костадинов напредна с топката и стреля пред дъгата на наказателното поле. Топката рикошира в крака на бранител и стана неспасяема за Георги Китанов.

След попадението сините заиграха много по-добре, особено на контраатака. В 60-ата минута Мехди Бурабия за малко не отбеляза фантастичен гол, след като отне топката в половината на съперника, напредна към наказателното поле и отправи мощен изстрел с левия крак, който обаче срещна гредата.

Все пак пет минути гостите стигнаха до второ попадение. При още една бърза контраака Бедоя отправи хубав фалцов удар от дистанция, който се отби в гредата. Топката се върна към Франсис Нар, който съобразително изчака Бедоя и го изведе технично зад защитата, а за испанеца остана да отбележи отблизо, останал очи в очи с Китанов.

Футболистите на "Черно море" през целия мач разчитаха на центрирания, но с малки изключения защитата на съперника се справи с тях. Най-чистата ситуация пред варненци след почивката отново се откри пред Курьор, който отправи силен удар от точката на дузпата, но Йоргачевич отново се намеси отлично. 

Дневник