"Атлетико" победи с 1:0 "Реал" в мадридското дерби. "Дюшекчиите" се наложиха срещу големия си съперник на "Сантяго Бернабеу" с гола на Антоан Гризман.

С успеха си червено-белите събраха 58 точки и са на пет от водача "Барселона", който предстои да играе. "Реал" остава трети с 54.

През второто полувреме недоволни привърженици на белите започнаха да скандират срещу президента Флорентино Перес. "Атлетико" съумя да използва по-добре възможностите си и стигна до победата.

"Реал" започна по-дейно, но не успя да затрудни съперника. Кристиано Роналдо отправи няколко далечни удара, а след негово центриране в 16-ата минута Рафаел Варан не улучи вратата.

В края на частта "Атлетико" взе инициативата. Гризман отправи силен удар, с който Кейлор Навас се справи.

На почивката Зинедин Зидан смени Карим Бензема с Борха Майорал. Малко след подновяването на играта Роналдо имаше възможност, но стреля покрай гредата.

"Атлетико" поведе в 53-ата минута. Тогава Гризман и Филипе Луис направиха двойно при красива атака и френският нападател вкара.

"Реал" не намери нужните качества, за да изравни. В 76-ата минута домакините поискаха дузпа за нарушение на Габи срещу Данило, но съдията Клос Гомес прецени, че нарушение няма.

Дневник