"Лестър" спечели много важна победа в преследването на титлата във Висшата лига. "Лисиците" се наложиха с 1:0 срещу "Норич" у дома с гол на Леонардо Уйоа в последните секунди.

С ценните три точки отборът събра 56 и е на първото място в класирането. "Тотнъм" и "Арсенал", които имат по 51, все още не са играли мачовете си от кръга.

"Лестър" беше по-активният отбор, но не правеше необходимото, за да преодолее вратаря на съперника си Руди. Борещият се за оставане в елита "Норич" беше добре организиран и се защитаваше стабилно.

През първото полувреме домакините отправиха осем удара към вратата на съперника си, но нито един не беше точен.

"Лисиците" положиха усилия, а упоритостта и старанието им бяха възнаградени. В последните секунди Марк Олбрайтън подаде към Уйоа, който отблизо прати топката във вратата и донесе победата на отбора си.

Шампионът "Челси" направи късен обрат за 2:1 срещу "Саутхемптън" като гост. Домакините поведоха в края на първата част. В 42-ата минута Лонг беше изведен срещу Тибо Куртоа и технично го преодоля.

След почивката лондончани имаха превъзходство, като държаха повече топката и атакуваха по-често. Те изравниха в 75-ата минута, когато Диего Коща подаде към Франсеск Фабрегас и полузащитникът отблизо насочи топката във вратата на "светците".

Защитникът Бранислав Иванович вкара победния гол в 89-ата минута. Бранителят се възползва от центриране на Вилиан от ъглов удар и с глава засече за 2:1.

"Челси" е на 11-ото място с 37 точки.

Дневник