Станимира Петрова и руснакът Евгени Тишченко бяха определени за най-добри в 67-ия международен боксов турнир "Странджа".

Българската състезателка печели купата за втора поредна година. Нейни подгласнички станаха холандката Нушка Фонтийн и Татяна Зражевския от Русия.

При мъжете за носител на купата беше избран европейският и световен шампион Тишченко. Българинът Даниел Асенов остана втори, следван от молдовеца Букса Дорин.

Първата отборна купа на "Странджа" спечели съставът на Русия.

Петрова, Асенов и Петър Белберов донесоха титли за България. В категория до 51 кг световната шампионка от Корея 2014 се представи много силно и заслужи победата с 3:0 (40:36, 40:36, 39:37) срещу рускинята Зоя Исаева.

За разика от предишните си мачове в турнира Петрова почти не позволи да получи удар в лицето, а от своя страна разчиташе на точни прави удари и крошета.

"Това съм аз, това беше моят мач. Изгледах запис на вчерашния мач на рускинята, защото тя изненадващо излезе от потока на олимпийските медалистки Никол Адамс и Рен Канкан. Не съм я срещала преди това, но я проучихме добре, сменихме тактиката и нещата се получиха. Доволна съм", каза шампионката, която преди година стана първа при 54-килограмовите.

Дневник