"Ювентус" спечели с 2:0 голямото дерби на Италия срещу "Интер" от 27-ия кръг на Серия А.

Попаденията за домакините вкараха Леонардо Бонучи и Алваро Мората от дузпа през второто полувреме, а срещата не предложи много опасни положения.

С успеха си "бианконерите" задържаха първата си позиция в класирането с 61 точки, четири повече от "Наполи", който утре гостува на "Фиорентина". "Нерадзурите" пък остават на петото място в подреждането с 48 точки.

Двубоят започна на високи обороти, но след динамични първи минути постепенно темпото спадна. Домакините от Торино можеха да открият още в петата минута, когато Ернанес изстреля топката от далечна дистанция, но стражът Самир Ханданович се намеси блестящо и я отклони в горната греда.

Две минути по-късно Пауло Дибала се озова на добра позиция в наказателното, но бе добре блокиран. Малко след това и Марио Манджукич не успя да намери целта, след като стреля встрани от вратата.

До края на полувремето положения на практика нямаше и нулевото равенство се задържа до края му. След подновяването на играта обаче "Ювентус" стартира ударно.

В 47-ата минута след изпълнение на фаул защитата на "Интер" не се ориентира добре и изби топката вляво към Леонардо Бонучи, който от малък ъгъл успя да я прати в мрежата за 1:0.

Шест минути преди края Миранда фаулира в наказателното поле появилият се минута по-рано в игра Алваро Мората и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана потърпевшият нападател, който беше безкомпромисен и матира Ханданович.

В оставащите минути "нерадзурите" се опитаха да променят нещата на терена, но изстрели на Едер и Данило Дамброзио бяха спасени от Джанлуиджи Буфон и така резултатът остана непроменен.

Дневник