Досегашният капитан на националния отбор Владимир Николов е поканил някои от най-големите световни волейболни звезди за бенефиса си, обявиха организаторите на събитието.

Те потвърдиха, че то ще се проведе на 8 май в 18.00 часа в "Арена Армеец София". Мачът е под надслов "Моята игра" и ще отбележи края на състезателната кариера на диагонала.

На полето Николов ще играе в отбора на звездите, в който ще влязат негови бивши съотборници и приятели. Имената им ще бъдат обявявани постепенно в дните до събитието. Техен съперник ще е националният отбор по волейбол, воден от Пламен Константинов.

"Желанието на Капитана е да сподели този важен за него момент с всички волейболни фенове и да изкаже своята благодарност за безграничната им подкрепа през годините", обявиха организаторите.

Билетите са на цени между 20 и 60 лева и ще бъдат пуснати в продажба от 1 март в мрежата на Eventim.

Николов е шампион в три държави – България, Франция и Италия, а в момента с "Лион" играе последния си сезон като състезател. Той е и бронзов медалист с националния отбор от световното първенство през 2006 г., от Световната купа през 2007 г. и от европейското през 2009 г.

В момента Николов ръководи "Левски Боол" и новосъздадената си школа.

dnevnik.bg