Цената на звездата на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо е паднала с 10 млн. евро от началото на сезона, пише "Ас", като се позовава на информация в transfermarkt.de. Специализираният сайт в момента оценява нападателя на 110 млн. евро.

Мадридският всекидневник твърди, че в основата на промяната е неубедителната форма на Роналдо. След загубата с 0:1 от "Атлетико" в дербито португалецът каза, че трябва да се погледнат числата, защото те никога не лъжат.

Статистиката му обаче показва, че за втори път, откакто е в "Реал", вкарва по-малко от един гол средно на мач. Предишният случай е от дебютния му сезон (0.9 гола на мач). Към момента нападателят има успеваемост от 0.85 гола на двубой.

Медиите в Испания изтъкват и че головете на Роналдо са срещу по-слаби съперници, а във важните срещи не успява да вкара. До момента той е отбелязал само един гол срещу отборите от челната шестица в Примера дивисион - срещу "Селта".

Освен че бележи по-малко, Роналдо и стреля по-малко. През настоящия сезон, от който остават 12 кръга, той отправя средно по 2.58 удара.

dnevnik.bg