Общинският съвет в Разград отложи за следващото си заседание произнасянето по проекта за предоставяне на концесия на стадион "Лудогорец Арена".

Докладната записка ще бъде преработена и ще бъде гласувана след около месец.

Решението е по предложение на Стоян Димитров от БСП. За отлагане гласуваха 20 общински съветници, осем се въздържаха, а само един беше против.

Беше възложено на постоянните комисии по управление на общинската собственост и по законност да обсъдят всички направени предложения на днешната среща и да представят становище на следващото заседание на общинския съвет.

"Когато докладната записка бъде преработена във вид, в който удовлетворява и двете страни, да бъде изчистена и с ясни параметри, тогава с най-голямо удоволствие ще кандидатстваме за концесията и ще реализираме инвестиционните намерения", коментира изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев.

Той обяви, че на този етап "Лудогорец" остава в Разград и ще продължи да играе мачовете си на "Лудогорец арена". "Нека да изчакаме да видим как ще бъде преработена докладната, в какъв вид тя ще влезе на сесия на общинския съвет и тогава ще преценим какви ще бъдат следващите ни действия", допълни той.

Миналата седмица директорите в клуба заплашиха "Лудогорец" да напусне Разград и да играе в друг град, ако общината не преразгледа концесията. Шампионите не са съгласни с това, че се предвижда да плащат 0.5% от нетните приходи от всички продажби.

След решението за отлагане Петричев заяви, че въпросните 0.5% са "един от най-малките детайли, които биха създали допълнителни конфликти в бъдеще". По думите му те не са основната причина, а има още много проблеми, които "трябва да се доизчистят и преработят".

Концесионният договор в този му вид според Петричев е един документ, който не урежда отношения, а създава конфликти и е по-добре да бъде преработен, за да бъдат защитени интересите и на общината, и на инвеститора, и всички да бъдат доволни.

Петричев благодари на общинските съветници, а решението беше прието радушно и от фенове, които присъстваха на заседанието. По-рано днес привърженици на "Лудогорец" организираха протест пред сградата на общината. 

Дневник