Бившият защитник на "Литекс" Илия Миланов подписа с "Берое". 24-годишният играч преминава в тима от Стара Загора със свободен трансфер, след като вчера спортно-техническата комисия към БФС констатира едностранно прекратяване на договора му с клуба от Ловеч.

Миланов подписа контракт до края на сезона с опция за удължаването му с още една година. Той вече започна тренировки с новите си съотборници, а ръководството очаква централният бранител да бъде картотекиран още за двубоя с "Черно море" в четвъртък.

"Много се радвам, че подписах с "Берое" и ще продължа кариерата си тук. Организацията в клуба е на много добро ниво. Отборът е амбициран за възможно най-предно класиране и се надявам, че ще помогна това да се случи. Ще дам всичко от себе си. Надявам се, че бързо ще подобря формата си и заедно с моите съотборници ще радваме феновете, за които знам, че винаги са зад своя отбор", бяха първите думи на Миланов пред клубния сайт.

Досега той беше носил само екипа на "Литекс", където отива още като юноша през 2005 г. В началото на годината обаче защитникът прекрати своя договор едностранно, след като внесе три заплати на сметката на клуба. Toгава от "Литекс" посъветваха играча да не се подвежда по "самоуки адвокати" и изразиха намерение да го съдят.

dnevnik.bg