"Атлетико" (Мадрид) продължава да държи водача в класирането "Барселона" на хоризонта след 19-ата си победа. "Дюшекчиите" се наложиха с 3:0 срещу "Реал сосиедад".

Воденият от Диего Симеоне състав събра 61 точки и се доближи на пет от шампионите. Каталунците гостуват на "Райо Валекано" в четвъртък.

След победата си с 1:0 срещу "Реал" на "Сантяго Бернабеу" в градското дерби "Атлетико" влезе с настроение в мача с баските. Домакините бяха подпомогнати и от късмета. В осмата минута Рейес си вкара автогол, след като не успя да изчисти центрирана от Коке топка.

В първите секунди на второто полувреме червено-белите увеличиха преднината си. Вието стигна топката до аутлинията и върна към Нигес, който вкара.

В 61-ата минута героят от мача с "Реал" Антоан Гризман изпълни точно дузпа за 3:0. "Атлетико" вкара и четвърти гол в края на срещата, но беше отсъдена засада.

Привържениците на "дюшекчиите" пяха "Флорентино остани" "в подкрепа" на президента на "Реал" Флорентино Перес. Част от феновете на белите поискаха оставката на строителния предприемач.

dnevnik.bg