Отстраненият президент на УЕФА Мишел Платини внесе жалба срещу наказанието си пред спортния арбитражен съд в Лозана.

Французинът първоначално получи осемгодишна забрана да се занимава с футболни дейности от етичната комисия на ФИФА. След това той обжалва пред апелативната комисия, която намали наказанието му на шест години.

"В своята жалба до КАС, Мишел Платини иска да се отменят решенията на съдебния състав на етичната комисия и на апелативната комисия, които не му позволяват да взима участие във футболни дейности на национално и международно ниво", се казва в днешното изявление на съда в Лозана.

Платини беше наказан заради нелоялно плащане на стойност 2 млн. швейцарски франка. Сумата е била преведена на французина от бившия президент на ФИФА Сеп Блатер, който получи същата санкция.

През миналата седмица, след като беше обявено решението на апелативната комисия, двамата се заканиха да продължават с жабите докрай.

"Обвиненията срещу мен нямат абсолютно никакво основание. Ще мина през всяка една възможна инстанция, като започвам, а не завършвам със съда в Лозана. Ще отида до самия край, за да изчистя името си", каза тогава Платини.

Блатер от своя страна заяви: "Разочарован съм от това решение и със сигурност ще го обжалвам пред Спортния съд в Лозана. Моето обжалване няма да спре дотук."

dnevnik.bg