"Ливърпул" има рекордна печалба за миналия сезон. Финансовият отчет на клуба показва печалба от 60 млн. паунда преди данъците.

Това е с 59.1 милиона повече спрямо предходната година. В основата на добрия резултат са продажбата на Луис Суарес в "Барселона", както и ръстът в приходите в различните пера.

Според медийте на Острова уругвайският нападател е преминал на "Камп ноу" за около 75 млн. паунда през юни 2014 г. Каталунците твърдят, че стойността на трансфера е около 65 милиона.

Приходите на "Ливърпул" са достигнали 297.9 млн. паунда, което е с 16.5 % ръст спрямо 2014 г. Процентно най-голямо е увеличението в постъпленията от медийни права - с 21.5% до 122.6 милиона. Ръст има и при търговските приходи, както и при приходите в деня на мача.

Данните показват, че собствениците от Fenway Sports Group са отписали дълг на клуба от 69 млн. паунда и са го преобразували в собствен капитал. Американците са инвестирали 49 милиона в разширението на стадиона.

Наскоро се появи остро недоволство от страна на привържениците срещу увеличените цени на билетите за следващия сезон. Собствениците се извиниха и обявиха, че цените са замразени.

dnevnik.bg