"Левски" се сбогува с мечтите си за титла, след като не успя да победи "Монтана" в София и двубоят от 20-ия кръг на А група завърши 0:0.

Сините изиграха слаб мач, в който успяха да създадат прекалено малко положения, докато гостите стояха добре в защита и успяха да запазят вратата си суха.

След равенството столичани вече са на 10 точки от лидера "Лудогорец" и могат да бъдат изпреварени в класирането както от третия "Берое" и, така и от четвъртия "Славия", които не са изиграли своите двубои от кръга. "Монтана" остава на последното девето място с девет точки.

Двата тима започнаха предпазливо двубоя и до средата на първото полувреме чисти положения липсваха. В 20-ата минута Божидар Краев бе изведен добре в наказателното поле, финтира защитник на гостите, но топката му бе избита в последния момент.

Последваха два не особено опасни изстрела на Франсис Нар, както и един с глава на Мигел Бедоя. "Монтана" създаде първото си положение минута преди почивката, когато Иван Стоянов направи добър пробив, но последвалият му шут бе спасен от Боян Йоргачевич.

След почивката нещата на терена не се промениха особено, дори и, след като Стойчо Стоев пусна последователно в игра Радослав Цонев, новото попълнение Бабатунде Адениджи и Станислав Иванов.

В заключителните минути атаките на "Левски" доведоха единствено до пропуски на Александър Александров и Роман Прохазка. Така резултатът се запази до последния съдийски сигнал и двата тима си поделиха по точка.

Дневник