"Реал" (Мадрид) взе частичен реванш пред феновете си за поражението в мадридското дерби, като се наложи с 3:1 като гост на "Леванте".

Въпреки това хората на Зинедин Зидан все още са на девет точки зад лидера в Ла Лига "Барселона".

Кристиано Роналдо, който предизвика скандал със съотборниците си, реализира гол и направи асистенция при гостуването във Валенсия.

Португалецът откри резултата в 34-ата минута от дузпа, след което вратарят Диего Марино си отбеляза автогол за 2:0. "Леванте" намали изоставането си само минута по-късно и победата за гостите не беше осигурена до самия край на мача. След асистенция на Роналдо Иско вкара в 92-ата минута.

Дузпата в 34-ата минута беше отсъдена за нарушение срещу Лукас Васкес, а португалецът вкара в долния ъгъл на Марино. Само четири минути по-късно вратарят си вкара нелеп автогол. Ударът на Борха Майорал се отби в гредата, върна се и се удари в петата на Марино, след това в ръката преди влезе във вратата.

Дейверсон даде надежда на "Леванте", че може да измъкне нещо от столичани с попадение във вратата на Кейлор Навас. Но до края на мача домакините не успяха да продължат започнатото и да вкарат втори гол.

Хамес Родригес можеше да възстанови по-рано аванса от две попадения за гостите, но неговият красив удар мина на сантиметри от гредата.

Роналдо също можеше да вкара в 66-ата минута, след като Хамес го намери с прехвърлящ пас. Португалецът обаче уцели гредата.

Дневник