"Интер" бе на крачка от чудото срещу "Ювенутс", но все пак загуби след продължения и дузпи и така "бианконерите" се класираха за финала на Купата на Италия.

В редовното време двубоят завърши с 3:0 в полза на домакините с две попадения на Марсело Брозович и едно на Иван Перишич, като така те изравниха общия резултат от двете срещи.

Последваха продължения без голове и така се стигна до изпълнението на наказателни удари, при които играчите на "Старата госпожа" бяха безгрешни, докато за "нерадзурите" Родриго Паласио направи фатален пропуск.

Съперник на "Ювентус" в решителния мач за трофея ще е "Милан". "Росонерите" се класираха за финала за първи път от 13 години след 5:0 срещу "Алесандрия".

Треньорът на "старата госпожа" Масимилиано Алегри подходи с увереност към двубоя след победата в първия мач и даде почивка на част от титулярите. "Интер" се хвърли с всички сили срещу големия си съперник и имаше пълно надмощие.

Домакините владееха повече топката и не спираха да атакуват. Те отправиха 18 удара към вратата, пазена от Нето. Макар само четири от тях да бяха точни, те доведоха до три гола в редовното време. "Ювентус" нямаше нито един удар към вратата на "Интер" през първата част, а след почивката записа три неточни.

В 17-ата минута Марсело Брозович даде преднина на "нерадзурите". Той получи от Гари Медел с гръб към вратата на границата на наказателното поле, завъртя се и стреля точно за 1:0.

"Интер" продължи да атакува и малко след почивката стигна до второ попадение. В 49-ата минута Едер напредна от дясно и пусна остро успоредно на голлинията, а Иван Перишич засече във вратата.

Голът донесе допълнителна увереност на домакините и те продължиха да атакуват. В 82-ата минута те получиха дузпа, от която Брозович вкара за 3:0.

В продълженията двата тима играха много предпазливо и почти не застрашиха двамата вратари. Така се стигна до дузпите, при които първото изпълнение бе за "Ювентус". Зад топката застана Антонио Бардзали, който не сбърка.

Последваха точни изпълнения на Брозович за "нерадзурите" и Симено Дзадза за гостите, след което последва пропуск на Родриго Паласио.

Алваро Мората направи резултата 3:1 с точно изпълнение, а след него целта намери и Рей Манай. Звездата на "Ювентус" Пол Погба също вкара своя наказателен удар, а Юто Нагамото запази надеждите на домакините живи. Леонардо Бонучи обаче не сбърка и прати тима си на финала.

Дневник