"Барселона" постави нов рекорд за най-дълга серия без загуба за испански отбор, след като победи с 5:1 "Райо валекано" и вече в 35 двубоя няма поражение.

Лионел Меси вкара хеттрик срещу отбора на Пако Хемес, който завърши с девет души след червените картони на Диего Йоренте и Мануел Итура.

"Барса" можеше да отбележи много повече от пет гола, но в крайна сметка хората на Луис Енрике се смилиха над съперника си. Въпреки това успехът беше достатъчен, за да падне 27-годишния рекорд.

Полузащитникът Иван Ракитич откри резултата след грешка на вратаря в 22-ата минута, а двубоят беше важен и за Арда Туран, който отбеляза първото си попадение с екипа на каталунците. 

"Барселона" удари два пъти гредата. Свободният удар на Неймар уцели напречната греда, а топката се върна при Серхио Бускетс, който беше повален за втория червен картон и за дузпа вм 67-ата минута.

Вратарят Хуан Карлос Мартин Корал се реваншира за по-ранната грешка като спаси удара на Суарес от бялата точка. Това означава, че "Барса" е пропуснала половината от 18-те си дузпи през сезона.

Резултатът върна преднината на "Барселона" от осем точки на върха в класирането на Ла Лига. Авансът пред "Реал" (Мадрид) е 12 точки.

Дневник