Състоянието на Наско Сираков е стабилизирано, обявиха от болница "Света Ана". Членът на изпълнителния комитет на БФС беше приет в четвъртък със съмнения за микроинсулт.

"Той е спокоен, има мъничко оплаквания, прекара съвсем спокойно нощта. Чувства се доста по-добре", каза ръководителят на клиниката по нервни болести доцент Росен Калпачки пред "Нова телевизия".

По думите му Сираков е бил приет по спешност със силно главоболие, остър световъртеж, невъзможност да стои, невъзможност да ходи. "В подобен случай изчакваме мъничко преди да поставим по-тежки диагнози. Могат да се дължат на много заболявания. Критични са първите 24 часа. Почти със сигурност мога да кажа, че при него няма инсулт, продължаваме да го наблюдаваме", заяви Калпачки.

Според него случилото се със Сираков може да се дължи на разстройство на кръвообръщението, физическа, психическа преумора или други причини.

Бившият футболист ще бъде подложен на допълнителни прегледи. "Всички би трябвало да са спокойни за неговото здраве. Ще остане в болницата толкова, колкото е необходимо, за да си тръгне здрав."

Дневник