"Рома" спечели седмата си поредна победа в Серия А. "Вълците" изиграха силен мач и се наложиха с 4:1 срещу "Фиорентина".

С успеха си те събраха 56 точки на третото място и дръпнаха с три пред виолетовите. "Рома" е на две точки от втория "Наполи" и на пет от водача "Ювентус", които обаче още не са изиграли срещите си от кръга.

Мачът се разви много добре за домакините. В 22-ата минута Мохамед Салах без изведен зад защитата, като повторенията показаха, че е бил в засада. Той пусна към Стефан ел Шаарави, който засече отблизо и даде преднина на отбора си.

Три по-късно Салах стреля и след рикошет в крака на съперник топката прехвърли Чиприан Татарушану. Секунди след това "Фиорентина" сгреши в защита и Диего Пероти излезе в отлична позиция, но улучи гредата.

В 38-ата минута той все пак вкара за 3:0. Пероти получи от Ел Шаарави и отблизо увеличи преднината на отбора си.

"Фиорентина" върна единия гол в последните секунди на полувремето. Йосип Иличич беше точен при изпълнение на дузпа, отсъдена за нарушение на Лукас Дин.

В началото на втората част Факундо Ронкалия пропусна добра възможност за виолетовите. Салах вкара втория си гол в 58-ата минута. Той получи от Миралем Пянич в наказателното поле и преодоля Татарушану.

Опитният Франческо Тоти, влязъл в игра в 76-ата минута, изпълни технично фаул в последните секунди, но улучи гредата.

"Рома" се насочва към реванша с "Реал" от осминафиналите в Шампионската лига.

dnevnik.bg