"Левски" направи нова грешна стъпка в преследването на "Лудогорец" след 1:1 при гостуването на "Локомотив" (Пловдив) в първа среща от 24-ия кръг на А група.

Сините записаха второ поредно равенство след нулевото срещу "Монтана" в сряда и остават само с една победа в последните шест кръга.

Тимът на Стойчо Стоев изигра слабо първо полувреме, в което "Локомотив" поведе с гол на Ванчо Траянов и пропусна две изгодни възможности за второ попадение.

След почивката столичани заиграха по-добре и изравниха чрез Венцислав Христов. До края и двата отбора имаха шанс да спечелят трите точки, но ново попадение не падна.

"Левски" събра 36 точки и излезе еднолично на второто място преди останалите двубои от кръга. Сините изостават с девет точки от лидера "Лудогорец", който днес от 16.30 часа гостува на "Пирин".

"Локомотив" записа седми пореден мач без победа в А група. "Железничарите" са седми с 21 точки - на пет пред "Пирин" и шест пред последния "Монтана".

В домакинския дебют на Илиан Илиев "Локомотив" влезе добре в днешния мач и откри резултата в 17-ата минута.

Мартин Камбуров изпълни бързо тъч към Емил Гъргоров, който успя да догони топката на аутлинията след лоша намеса на Александър Александров и да я върне пред границата на наказателното поле. Траянов имаше време и пространство да я овладее, да я нагласи на десния си крак и с мощен удар да я изпрати в мрежата.

В 31-ата минута Стефан Велев можеше да удвои, но силният му изстрел премина малко над напречната греда. Десет минути по-късно Камбуров пропусна чудесна възможност за 2:0. Той се измъкна сам срещу Боян Йоргачевич, но стреля в тялото на вратаря при опита си да го прехвърли.

На почивката Стойчо Стоев пусна в игра Венцислав Христов вместо Джереми де Ноойер и това даде резултат.

В 54-ата минута сините разгиграха добре пред наказателното поле. Мигел Бедоя опита технично подаване над защитата, което Божидар Краев успя да отклони към Христов, за когото не беше проблем отблизо да отбележи първия си гол с екипа на "Левски".

Само четири минути по-късно бившият играч на "Берое" можеш да обърне мача. Той получи топката от Франсис Нар, но стреля покрай гредата при опита си да я насочи в близкия ъгъл.

"Левски" доминираше в следващите минути и в 67-ата минута пред Мики Орачев се откри възможност за изстрел при отбита топката след корнер. Ясин ел Харуби обаче спаси с крак.

В последните минути и "Локомотив" получи шанс да стигне до трите точки, но Камбуров отново не успя да преодолее Йоргачевич.

Малко след това резервата Бабатунде Адениджи се озова на добра позиция в наказателното поле на "Локомотив", но вместо да стреля, реши да подава към Христов и пасът беше пресечен. 

dnevnik.bg