Кристиано Роналдо вкара четири гола в рамките на 26 минути, а "Реал" (Мадрид) постигна разгромна домакинска победа със 7:1 срещу "Селта" в първи мач от 27-ия кръг на Примера дивисион.

Тимът на Зинедин Зидан записа втори пореден успех и събра 60 точки, които им отреждат третото място в класирането.

Белите изостават с една точка от градския съперник "Атлетико" и с девет от "Барселона", които играят своите мачове утре.

Пепе постави началото на головото шоу на "Бернабеу" в 41-ата минута. Португалският защитник отбеляза с глава след центриране от корнер на Иско.

Пет минути след почивката Роналдо направи 2:0 с блестящо изпълнение. Голмайсторът на "Реал" получи топката с гръб към вратата, обърна се и с мощен изстрел от около 25 метра намери горния десен ъгъл.

В 58-ата минута португалският нападател вкара още един красив гол след страхотно изпълнение от пряко свободен удар.

Четири минути по-късно Яго Аспас намали след подаване на Серхи Гомес, но в 65-ата минута Роналдо върна аванса от три гола на "Реал". Той се разписа на празна врата отблизо след подаване отляво на Иско.

В 76-ата минута португалският национал отбеляза четвъртото си попадение. Той вкара с глава след центриране от корнер на Хесе Родригес.

Роналдо вече им 27 гола в шампионата. Той поведе с две попадения пред Луис Суарес в битката за трофея "Пичичи" и с едно пред Жонас Гонсалвеш от "Бенфика" във временното класиране за "Златната обувка".

Хесе, който се появи като резерва в 70-ата минута, затвърди отличното си включване със страхотно попадение в 78-ата минута. Той отне топката в половината на "Селта", разходи се между цялата отбрана на гостите и с десния крак направи 6:1.

Гарет Бейл оформи крайния резултат в 83-ата минута. Уелсецът тръгна от центъра, напредна до наказателното поле и прецизно насочи топката по диагонала с левия крак. 

dnevnik.bg