"Лестър" се възползва от равенството между преследвачите "Тотнъм" и "Арсенал" и увеличи аванса си на върха във Висшата лига, след като победи като гост "Уотфорд" с 1:0.

"Лисиците" събраха 60 точки и поведоха с пет пред "шпорите". "Артилеристите" са трети с 52, а на десет от лидера е четвъртият "Манчестър сити".

Рияд Марез отбеляза единственото попадение за "Лестър". Алжирецът се разписа за 15-и път през сезона и за единадесети при гостуване. Той материализира силната игра на "лисиците" след почивката, която дойде благодарение на отличен ход на Клаудио Раниери на почивката.

Италианецът направи двойна смяна още на почивката, като смени Марк Олбрайтън и Шинджи Оказаки с Джефри Шлуп и Анди Кинг. "Лестър" заигра с повече хора в полузащита и притисна здраво съперника през втората част.

Отборът, който владее най-малко топката във Висшата лига, я контролираше в над 70% от времето след почивката. "Лестър" създаде добри възможности за гол, откри резултата в 56-ата минута, а след това имаше шанс по-рано да реши изхода на мача.

В края пък "Уотфорд" можеше да стигне до равенството, но голмайсторът на тима Одион Игало пропусна да се разпише от отлична ситуация. 

Мачът започна във високо темпо и още преди да е изминала една минута "стършелите" стигнаха до удар към вратата. След хубава атака с по едно докосване Хосе Холебас стреля от границата на наказателно поле, но топката рикошира в бранител и стана лесна за Каспер Шмайхел.

Минута по-късно Джейми Варди се озова зад защитата на домакините след дълго подаване на Марк Олбрайтън. Голмайсторът на Висшата лига премина покрай вратаря Еурелио Гомес, но си затвори много ъгъла и опитът му за удар беше блокиран.

В четвъртата минута Гомес спаси изстрел на Кристиан Фухс, а Нейтън Аке попречи на Шинджи Оказаки да направи добавка отблизо. 

Шест минути по-късно Аке се озова на голова позиция след центриране от свободен удар. Играещият под наем от "Челси" бранител стреля с глава, но топката кацна върху гредата.

В 14-ата минута Варди отново надбяга защитата на "Уотфорд" след далечно подаване и опита техничен прехвърлящ удар от трудна позиция, но не намери целта.

В 23-ата минута английският национал Варди отне топката след грешка на Себастиан Прьодел, напредна и комбинира вдясно с Марез. Алжирецът върна към своя съотборник, който стреля покрай гредата.

Във втората половина на първото полувреме темпото спадна и чисти голови ситуации пред двете врати нямаше. "Уотфорд" добре затваряше своя съперник, но промените на Раниери на почивката промениха ситуацията на терена. 

В 56-ата минута "Лестър" след центриране от левия фланг на Фухс защитата на домакините не успя да изчисти добре топката. Тя попадна в Марез, който си я нагласи добре и с прецизен удар я изпрати в горния десен ъгъл на Гомес.

Три минути по-късно вратарят на "Уотфорд" спаси силен изстрел с глава на Роберт Хут. В 61-ата минута Варди се откъсна отляво, напредна към аутлинията и центрира във вратарското поле, но Аке пресече подаването.

"Уотфорд" дълго време не можеше да пренесе играта в по-предни позиции, но в 80-ата минута пред Игало се откри отличен шанс да изравни. Алан Ньом центрира отдясно, Трой Дийни овладя и подаде към нигериеца, който обаче отправи много слаб удар с глава в обсега на Шмайхел. 

Дневник