Шампионът "Лудогорец" направи още една крачка към спечелванто на пета поредна титла в А група, след като спечели гостуването на "Пирин" с 3:1 и натрупа аванс от 12 точки пред най-бликия преследвач "Левски".

Тимът от Благоевград изигра силно първо полувреме, в което надигра разградчани, поведе с гол още в третата минута, а шест преди почивката пропусна златна възможност да удвои преднината си. Вместо това гостите изравниха в последните секунди на първата част при първата си реална възможност за попадение. Това прекърши домакините, които през второто полувреме не успяха да окажат съпротива, инкасираха още два гола, а можеха да загубят и с по-голям резултат.

Всичко започна отлично за търсещия първа победа през 2016 г. "Пирин". Даниел Младенов се откъсна по дясното крило и центрира във вратарското поле към Тони Тасев. Топката не стигна до нападателя на домакините, но Козмин Моци си отбеляза автогол.

В деветата минута се стигна до голямо разбъркаване в наказателното поле на "Лудогорец", но няколко пъти играчи на гостите блокираха изстрели от футболистите на "Пирин".

В 17-ата минута домакините поискаха директен червен картон за нарушение на Венцислав Керчев срещи Даниел Генов. Главният рефер обаче правилно показа жълт, тъй като Козмин Моци беше зад гърба на своя съотборник.

Тасев изпълни много добре последвалия пряк свободен удар, но топката премина малко над напречната греда. 

В 39-ата минута след центриране от корнер се стигна до още едно разбъркване пред Владислав Стоянов. Даниел Генов опита удар, който се превърна в подаване за Янко Сандански. Той обаче не успя да уцели вратара на пет метра от голлинията.

В 45-ата минута Сандански отново се превърна в грешник, след като се подхлъзна и позволи на Натанаел да отнеме топката пред наказателното поле и да центрира към Джонатън Кафу, който я отклони в мрежата.

Този гол прекърши устрема на "Пирин", а двубоят на практика беше решен в 62-ата минута, когато Клаудиу Кешеру направи 2:1 след атака отляво, преминала през Джоди Лукоки и Марселиньо.

Седем минути по-късно гостите убиха интригата с трето попадение. Кишада проби отляво и върна съобразително към точката на дузпата за Кафу, който финтира бранителите и спокойно насочи топката във вратата.

"Пирин" доигра мача с десет души, след като Румен Сандев влезе много грубо отзад в краката на Кишада и получи директен червен картон. "Орлетата" записаха четвърти пореден мач без победа и остават на предпоследната осма позиция с 16 точки. 

Дневник