Състезателят на "Берое" (Стара Загора) Иван Попов успя да победи Кирил Николов-Дизела на държавното първенство по крос в Луковит.

В последната десета дисциплина Попов не позволи златния медал да отиде извън територията на дългите бегачи и удържа победата при мъжете на 10 000 м, като финишира за 32:54 минути. Дизела финишира за 33:13 минути.

Това беше първото участие на специалиста в планинските бягания в първенството от пет години, но срещна сериозна съпротива.

"След петгодишно прекъсване, вчера отново стартирах на държавното първенство по крос кънтри. Интересно състезание и битка от старта до финала. Доволен съм от резултата и второто място", написа Дизела си в профила си във "Фейсбук".

За бронза се пребори съотборникът му в "Браун тим" (Велико Търново) Иван Сираков, който завърши с време 33:18 минути и изпревари със седем секунди Димчо Мицов от "Рилски атлет" (Самоков).

От това състезание ще бъде определен съставът на България за балканския крос в сръбския град Чуприя, който е идната събота – 12 март. 

Дневник