"Манчестър юнайтед" и "Ливърпул" изживяха коренно различна развръзка в мачовете си от Висшата лига, след като трябваше да довършват мачовете си с човек по-малко.

"Юнайтед" претърпя поражение при гостуването на "Уест бромич албиън" с 0:1, докато мърсисайдци успяха да обърнат резултата като гост на "Кристъл палас" благодарение на гол от дузпа в последната минута.

Победата беше важна за УБА, защото на практика го спасява от изпадане. Тя е трета в последните четири мача и тимът вече е 11-и в таблицата на безопасно разстояние от зоната на изпадащите.

Ключовият момент за развитието на мача беше в 26-ата минута - Хуан Мата от "Юнайтед" набързо си изкара два жълти картона и остави отбора си с човек по-малко до края на мача.

Единственото попадение падна в 66-ата минута, когато Саломон Рондон получи топката в наказателното поле и с прецизен шут реализира.

До края "Юнайтед" имаше достатъчно време да реагира, но играчите на Луис ван Гаал демонстрираха безпомощност в атака и така и не застрашиха вратата на домакините.

Малко по-рано "Ливърпул" игра с десет души в продължение на почти половин час, но спечели след точно изпълнена дузпа от Кристиан Бентеке дълбоко в добавеното време.

Джоузеф Ледли откри резултата в полза на "орлите" в 49-ата минута и четвърт час по-късно Джеймс Милнър остави гостите с човек по-малко на терена, след като получи втори жълт и съответно червен картон.

Роерто Фирмино изравни в 72-ата минута на срещата след грешка на вратаря на домакините Алекс Маккарти.
В последните секунди на двубоя на стадион "Селхърст парк" Бентеке беше фаулиран в наказателното поле от Деймиън Дилейни и сам реализира отсъдената дузпа.

След тази победа "Ливърпул" се намира на седмо място във Висшата лига с актив от 44 точки и остава в битката за участие в Шампионската лига.

Дневник