Носителката на пет титли от Големия шлем Мария Шапарова ще даде извънредна пресконференция днес в Лос Анджелис, на която ще направи „важно изявление”.

Това заяви агентът на руската тенисистка Макс Айзенбънд, който обаче не разкри никакви детайли относно темата на брифинга.

Пресконференцията идва буквално броени дни след отказа на 28-годишната Шарапова да вземе участие в турнира Индиън Уелс. „Изключително съм разочарована поради факта, че няма да мога да взема участие в тазгодишното издание на Индиън Уелс. Основната ми грижа бе възстановяването на травмата в предмишницата, както и да успея да се подготвя физически на 100% за този турнир, който е един от любимите ми”, коментира Шарапова отказа си да вземе участие в надпреварата в Калифорния.

Новината за „важното изявление” моментално засили спекулациите, че бившата номер 1 в женския тенис ще обяви отказването си от спорта. През последната година рускинята постоянно е измъчвана от контузии, които й попречиха да вземе пълноценно участие през сезона. От началото на 2016 пък именно травмата в предмишницата не й позволи да запише по-успешно представяне на Аустрелиън Оупън, където тя отпадна на четвъртфиналите от Серина Уилямс. /БГНЕС