"Реал" направи голяма крачка към четвъртфиналите на Шампионската лига, след като спечели комфортна победа с 2:0 при гостуването на "Рома". Тази вечер мадридчани излизат на "Сантиаго Бернабеу", за да довършат започнатото в Рим и да сложат край на 27-годишната черна серия срещу италиански отбори.

Десеткратният европейски шампион не е отстранявал тим от Серия А в директна елиминация от 1987 г. За последно това се случи в първия кръг на КЕШ срещу "Наполи". Оттогава белите записаха осем поредни отпадания от италиански отбори.

Новините:

"Реал" няма да може да разчита на Карим Бензема, който все още не е възстановен от разтежението, получено в дербито с "Атлетико". Зинедин Зидан обаче ще може да разчита на Тони Кроос и Лука Модрич, които не играха победата със 7:1 над "Селта" в събота. През уикенда в игра се завърна и Гарет Бейл. Серхио Рамос и Каземиро са застрашени да пропуснат следващия мач на мадридчани в Шампионската лига при жълти картони тази вечер.

"Рома" ще бъде без контузените Даниеле де Роси и Антонио Рудигер, а под въпрос е Раджа Наинголан. Белгиецът е единственият застрашен да пропусне следващ мач при картон от тези, които евентуално ще вземат участие в мача.

Треньорите:

Зинедин Зидан: "Не е вярно, че "Рома" няма шансове. Те са много добър отбор, който разполага със силни нападатели и ако не си свършиш работата, ще бъдеш елиминиран. Мислим само за предстоящия труден мач. Трябва да се защитаваме добре, когато не притежаваме топката и да нараним съперник, когато е в нас. Много хора си мислят, че ще ни бъде лесно, но няма да е."

Лучано Спалети: "Искам от отбора ми да направи невъзможното. Начинът, по който тренират, ми дава основание да го искам от тях. Ако вкараме ранен гол, всичко може да се случи. Трябва да бъдем силни психически и да не излизаме, за да загубим. Да бъдем уверени, когато имаме инициативата. Трудно е да приемем резултата от първия мач с оглед представянето. Нямахме късмет. Но ние се подобряваме с всеки следващ мач и този отбор има изключителен потенциал."

Моментна форма:

"Реал" спечели убедителна победа със 7:1 над "Селта" в последния си мач, след като през миналата седмица победиха и "Леванте" с 3:1. Преди това обаче белите загубиха от "Атлетико" и направиха равенство с "Малага", което ги отдалечи на 12 точки от "Барселона" и на практика сложи край на надеждите им за титла.

"Рома" играе все по-добре под ръководството на Спалети и спечели седем поредни победи в италианското първенство, при които вкараха 22 гола. В последния кръг "вълците" разбиха с 4:1 един от конкурентите за топ 3 - "Фиорентина".

Факти:

*Двата отбора ще се срещнат тази вечер за десети път в турнирите на УЕФА. "Реал" има пет победи, "Рома" - три, а един мач е завършил наравно.

*Предишната среща между двата тима в Шампионската лига беше отново в осминафиналите - през сезон 2007/2008. "Вълците", които тогава отново бяха водени от Лучано Спалети, спечелиха две победи с по 2:1.

*"Реал" преследва шесто поредно участие в четвъртфиналите на турнира.

*Белите са отпадали само веднъж при 30-те си елиминационни сблъсъка в Европа, в които са спечелили първия мач като гости. Това се случва срещу "Одензе" в Купата на УЕФА през сезон 1994/1995.

*"Рома" е печелил само веднъж в Европа, след като е загубил първия мач у дома - срещу "Нюрнберг" през сезон 1998/1999 в Купата на УЕФА.

Вероятни състави:

"Реал": Кейлор Навас, Дани Карвахал, Серхио Рамос, Пепе, Марсело, Лука Модрич, Тони Кроос, Иско, Хамес Родригес, Гарет Бейл, Кристиано Роналдо;

"Рома": Войчех Шчесни, Александро Флоренци, Костас Манолас, Ервин Зуканович, Лука Дин, Сейду Кейта, Миралем Пянич, Диего Пероти, Мохамед Салах, Стефан ел Шаарауи, Един Джеко.

dnevnik.bg