В един от най-очакваните осминфинални реванши в Шампионската лига "Челси" ще посрещне ПСЖ в сблъсък за място в следващата фаза.

В първия мач в Париж, френският гранд победи с 2:1, но сините разчитат на гола си на чужд терен и домакинството на "Стамфорд бридж".

Шампионите на Франция и Англия ще играят за трета поредна година помежду си в елиминациите. Миналият сезон те се изправиха един срещу друг в същата фаза и парижани излязоха краен победител. В сезон 2013-2014 пък те играха на четвъртфиналите, когато напред продължи "Челси".

Големият отсъстващ в състава на лондончани е участвалият във всички тези мачове Джон Тери, който не успя да се възстанови от контузия на в гърба, която получи на 13 февруари.

"Отвратен съм, че ще пропусна мача с ПСЖ. Разочароващо е да пропуснеш един такъв мач, тези големи вечери са незабравими. Аз направих всичко възможно да играя, но трябва да се излекува напълно контузията. Надавям се, че скоро ще се върна", коментира в профила си в "Инстаграм" защитникът.

За сметка на това в състава се завръща нападателят Диего Коща, който не игра в последния мач на "Челси" в английския шампионат срещу "Стоук сити" (1:1).

Двубоят в Лондон ще е по-специален и за звездата на гостите Златан Ибрахимович, ако успее да вкара гол. В такъв случай шведът ще запише своя гол №50 в европейските клубни турнири - постижение, с което могат да се похвалят още 13 бивши и настоящи играчи.

Треньорът на "Челси" Гуус Хидинк заяви, че не смята, че тимът му е фаворит в реванша.

"Имаме самочувствие, но ПСЖ даде почивка на голяма част от титулярите си и ще бъдат по-свежи от нас. Трябва да бъдем ядосани и агресивни и да контролираме мача. Играчите ми трябва да бъдат пределно концентрирани", каза холандският специалист.

Двубоят между двата тима е от 21.45 часа, а другият мач от програмата е между "Зенит" и "Бенфика" и е с начален час 19.00 ч. В първия мач в Португалия "орлите" спечелиха с минималното 1:0.

dnevnik.bg