"Бенфика" се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига. Португалците направиха обрат за 2:1 срещу "Зенит" като гост.

След успеха си с 1:0 в първия мач "лисабонските орли" заслужиха мястото си сред осемте най-добри.

Треньорът на "Зенит" Андре Вилаш-Боаш избра премерена тактика. Отборът му се стараеше да вкара гол, но без да предприема рискове през първото полувреме.

Преди почивката имаше само един точен удар и той беше във вратата на "Бенфика", но не доведе до гол. В началото на втората част португалците владееха повече топката.

Постепенно "Зенит" започна да притиска и стигна до гол в 69-ата минута. Тогава Юрий Жирков открадна топката по лявото крило, а гостите поискаха нарушение. Такова не беше отсъдено и играчът на "Зенит" напредна, влезе в наказателното поле и пусна към Хълк, който отблизо засече с глава в празната врата.

Три минути след това Лодигин спаси много опасен удар на Нелсон-Линденоф. В 86-ата "Бенфика" изравни - Раул Хименес отправи мощен изстрел, а вратарят спаси, като отби топката в гредата. Пръв до нея стигна Николас Гайтан, който с глава я насочи във вратата.

Голът на практика осигури класирането на "Бенфика". Дълбоко в добавеното време Талиска донесе победата за отбора си. Той получи от Гайтан и с удар в близкия ъгъл вкара за 2:1.

dnevnik.bg