"Исках да ни се падне точно "Манчестър юнайтед". Това заяви мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп се жребия за осминафиналите в Лига Европа, който събра големите съперници от Висшата лига за първата им среща на европейската сцена.

Първият мач е тази вечер на "Анфийлд", а реваншът на "Олд трафорд" е след седмица.

Дуелът на големите представлява съперничество от миналото, но и в същото време съперничество с поглед към бъдещето.

Двата състава минават през колеблив период и могат да изпуснат възможността да се класират за Шампионската лига през следващия сезон. Заради спонсорските договори това би бил значителен удар, най-вече за "Юнайтед". А спечелването на Лига Европа отваря вратата към Шампионската лига.

"Забелязах, че сте настроени негативно към Лига Европа. В миналия кръг (срещу "Мидтиланд") обаче 58 000 бяха на нашия мач. Това означава, че те оценяват турнира. Колко ще дойдат на мача с "Ливърпул"? 75 000. Билетите са продадени. Мачовете са важни и за двата отбора. Феновете искат да видят битка между нас. Това е битка за участие в Шампионската лига", каза мениджърът на "Манчестър юнайтед" Луис ван Гаал.

Най-титулуваните английски отбори имат 194 мача помежду си. "Червените дяволи" имат предимство в общия баланс - 79 победи и 64 загуби при 51 равенства, а освен това спечелиха последните четири дербита.

"Това няма никакво значение", каза мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп. В свой стил германецът заяви, че първата среща на двата английски отбора в Европа е "майката на всички мачове".

"Не вярвам във врагове във футбола. Вярвам в истински съперници", добави Клоп.

Той изтъкна, че "Ливърпул" е еднакво съсредоточен както в Лига Европа, така и във Висшата лига в опита си да си осигури класиране за Шампионската лига.

dnevnik.bg