"Борусия" (Дортмунд) докосва четвъртфиналите в Лига Европа, след като постигна убедителна победа над "Тотнъм" у дома.

Германският тим се наложи с 3:0 и през целия мач напълно доминираше, като не остави никакви шансове на съперника си.

Така голът на Пиер-Емерик Обамеянг в средата на първата част и двете попадения на Марко Ройс след почивката осигуриха спокоен реванш на жълто-черните след седмица в Лондон.

Срещата започна с мощен натиск на домакините, които затвориха съперника си в собствената му половина. Още в седмата минута Ерик Дурм бе близо до гол, но изстрелът му мина на сантиметри от целта.

Пет минути по-късно и Обамеянг се озова на добра позиция, но прати топката опасно близо над напречната греда. В следващата си атака жълто-черните отново се разминаха с попадение, след като Хенрик Мхитарян стреля страхотно от около 25, но Уго Лорис се намеси впечатляващо и изби. При добавката Обамеянг вкара, но бе в положение на засада и голът бе отменен.

Натискът все пак даде резултат и в 30-ата минута германският тим излезе напред в резултата. Марсел Шмелцер центрира перфектно отдясно, а Обамеянг надскочи защитниците в бяло и с прецизен удар с глава прати топката в долния десен ъгъл.

След почивката "Борусия продължи да доминира. Шест минути след подновяването на играта Гонзало Кастро получи хубав пас в наказателното поле и отправи прекрасен изстрел, но за съжаление нямаше късмет и уцели левия страничен стълб.

В 51-ата минута логичното все пак се случи и домакините удвоиха преднината си. Невен Суботич игра с глава след центриране от корнер, след което топката попадна в Марко Ройс и той я прати в мрежата.

Маурисио Почетино се опита да реагира и пусна в игра Ерик Ламела, а по-късно се появи и Хари Кейн, но двамата не успяха да променят нищо. Вместо това, в 60-ата минута жълто-черните почти обезсмислиха и реванша с трети гол.

Домакините създадоха страхотна атака, която започна от Обамеянг. Той напредна в половината на "Тотнъм", подаде към Кастро вляво в наказателното поле, а той веднага прати топката към връхлитащия Ройс, който нямаше как да сбърка и вкара.

До края на срещата лондонският тим не успя да създаде нищо сериозно, докато "Борусия" намали оборотите и задържа преднината си до края.

Дневник