Жозе Моуриньо със сигурност ще се върне на работа след края на сезона, твърди Мат Смит от британския канал BT Sport. Португалецът е потвърдил, че ще се присъедини към новия си отбор през лятото, без да уточнява с кой клуб ще подпише.

"Това беше много осведомител разговор със сеньор Моуриньо. Ще го видите в различни предавания на BT. Той ще се присъедини към новия си клуб през юли", обяви Смит в Twitter.

Моуриньо е без работа, след като беше уволнен от "Челси" в средата на декември. Още оттогава се появиха спекулации, че 53-годишният португалец е готов да замени Луис ван Гаал, под чието ръководство "червените дяволи" се представят доста колебливо.

През февруари "Би Би Си" обяви, че вече се водят преговори между португалеца и "Юнайтед". Самият мениджър, попитан дали ще поеме "червените дяволи", заяви наскоро: ""Това е въпрос за 1 милион долара и никой не знае. Аз съм първият, който не знае."

Букмейкърите също определят Моуриньо за фаворит да замени Ван Гаал на "Олд трафорд". Холандецът пък нарече постоянните спекулации, свързващи португалец с поста му, като "абсолютно скандални". 

dnevnik.bg