Със страхотен гол на Пауло Дибала "Ювентус" спечели пестелива домакинска победа с 1:0 срещу "Сасуоло" в първи мач от 29-ия кръг на Серия А.

Аржентинецът реализира 14-ото си попадение в шампионата, а шампионите събраха 67 точки и поведоха с шест пред "Наполи", който има мач по-малко - срещу "Палермо" в неделя.

"Ювентус" постигна 17-а победа в последните 18 кръга в Серия А. "Бианконерите" нямат загуба от 28 октомври, когато отстъпиха с 0:1 срещу "Сасуоло".

Още преди да е изтекла една минута от днешния сблъсък между двата отбора, след бърза атака отдясно Марио Манджукич върна с пета към Дибала, който отправи атрактивен от воле, но топката премина малко покрай целта.

В четвъртата минута и "Сасуоло" можеше да отбележи. Грешка в отбраната на шампионите позволи на Никола Сансоне да центрира от аутлинията за Матео Политано. Топката обаче дойде малко назад за крилото и ударът му премина над вратата.

В 17-ата минута Дибала центрира от свободен удар към Алекс Сандро, който стреля с глава от малък ъгъл на далечната греда, но вратарят Андреа Консили спаси.

"Ювентус" продължи да държи инициативата, а Дибала беше в основата на всички по-интересно. В 36-ата минута аржентинецът получи топката на границата на наказателното поле и с техничен фалцов удар с левия крак намери горния десен ъгъл на Консили.

През второто полувреме тимът на Масимилиано Алегри игра с мисъл да задържи крехкия си аванс и въпреки няколко напрегнати ситуации пред Буфон удържа победата.

В 76-ата минута вратарят на "Ювентус" спаси далечен изстрел на Сансоне. Минута по-късно и Консили направи добро спасяване срещу Квадво Асамоа.

В 86-ата минута резервата Алваро Мората проби отляво и стреля силно от малък ъгъл, но топката срещна страничната греда. Последната интересна ситуация дойде в ответната атака, когато Буфон отново спаси далечен удар на Сансоне.

Дневник