"Манчестър сити" направи нова грешна стъпка в борбата си за челно класиране във Висшата лига. "Гражданите" завършиха при нулево равенство срещу "Норич" като гост.

След 29 мача воденият от Мануел Пелегрини отбор остава четвърти с 51 точки и е на девет от водача "Лестър". "Гражданите" имат една победа в последните си пет мача в първенството.

"Норич" продължава да търси спасението си, като има 26 точки и е на 18-ото място. За "канарчетата" това беше втора спечелена точка в последните десет срещи.

"Манчестър сити" имаше превъзходство в мача, но не съумя да се справи с добре подредения състав на "Норич". Серхио Агуеро и съотборниците му отправиха общо 15 удара към вратата на Руди, но само три от тях бяха точни.

Домакините завършиха без точен удар при петте си опита.

Руди спаси два хубави удара на Агуеро - в 14-ата минута от фаул и в 28-ата след диагонален изстрел от дясно. В 39-ата минута Патрик Бамфорд от домакините греда.

Давид Силва проби в средата на втората част в полето на съперника, но стреля неточно. Хесус Навас направи нов пропуск за "Манчестър сити" в 75-ата минута.

Дневник