"Лудогорец" продължи победния си поход след завръщането на Георги Дерменджиев. Шампионите се наложиха с 3:1 срещу "Славия".

Воденият от Дерменджиев състав натрупа убедителна преднина с головете на Джонатан Кафу и Вандерсон през първата част и на Козмин Моци от дузпа след почивката. След това белите намалиха чрез Донел Муканза.

С деветата си поредна победа "Лудогорец" събра 51 точки и води с 15 пред "Левски" и "Берое", като сините са с мач по-малко. "Славия" прекъсна серията си от мачове без загуба и остава четвърти с 35.

Белите започнаха добре и в седмата минута можеха да поведат, но след удар на Борислав Балджийски топката срещна гредата. В 30-ата минута при контраатака Сердер Сердеров изведе Балджийски, който стреля във вратаря Владислав Стоянов.

В 37-ата минута Ивайло Димитров сбърка, Кафу му отне топката, премина цялата защита на "Славия" и даде преднина на шампионите. Това беше първият гол във вратата на белите от 625 минути насам.

Домакините използваха и втора грешка на "Славия", за да удвоят. Георги Йомов сбърка в средата на терена, Витиня взе топката и подаде към Вандерсон, който влезе в наказателното поле и технично преодоля Георги Петков.

В 63-ата минута Стефан Велков фаулира Вандерсон в наказателното поле и Козмин Моци вкара за 3:0.
Йомов се пребори за топката в наказателното поле на "Лудогорец" в 75-ата минута и пусна към непокрития Муканза, който засече и намали.

На двубоя в Разград присъства заместник-председателят на съдийската комисия на УЕФА Марк Бата.

Дневник