"Барселона" спечели с лекота 24-ата си победа от 29 мача в Примера дивисион. Каталунците се позабавляваха за 6:0 срещу "Хетафе" на "Камп ноу".

Съставът, воден от Луис Енрике, вкара всичките голове до 57-ата минута. Два пъти се разписа Неймар, а по един гол вкараха Мунир, Лионел Меси и Арда Туран. Резултатът беше открит от автогола на Родригес в осмата минута.

Меси направи поредния пропуск за "Барселона" от дузпа през сезона. Дотук каталунците са 21 наказателни удара, като в 11 от случаите не са успели да вкарат.

С победата си "Барселона" събра 75 точки и води с 11 пред "Атлетико" и с 15 пред "Реал", които са с мач по-малко. "Хетафе" е 16-и с 27 и е на една от зоната с изпадащите.

Срещата премина при пълното превъзходство на шампионите.

В осмата минута след атака отляво Родригес не успя да изчисти и прати топката във вратата си. Секунди след това Неймар беше спънат, но от дузпата Меси не можа да преодолее Гуайта.

Аржентинецът беше изведен в наказателното поле в 19-ата и подаде вляво към Мунир, който удвои. Малко по-късно той асистира и на Неймар за 3:0.

Меси вкара много красив гол в 40-ата минута. Той получи от Туран на около 20 метра пред вратата с гръб, завъртя се и с хубав удар отбеляза.

В първите минути след почивката "Барселона" продължи да атакува и да вкарва. В 51-ата Меси направи третата си асистенция, като изведе Неймар и бразилецът беше точен за 5:0. Черешката беше голът на Туран със задна ножица за 6:0 в 57-ата минута.

Дневник