"Ботев" (Пловдив) постигна важна домакинска победа с 3:1 над "Черно море" в мач от 25-ия кръг на А група.

В основата на успеха на "канарчетата" беше Лъчезар Балтанов, който вкара две попадения след почивката и така на практика осигури трите точки на тима си.

С тях пловдивчани изпревариха "моряците" в класирането с една точка и вече заемат петата позиция.

Първата интересна ситуация в мача дойде в 14-ата минута, когато Грегъри Нелсън направи добър пробив през центъра и подаде към Атанас Милев, който стреля, но право в ръцете на вратаря на гостите Георги Китанов.

В 24-ата минута Симеон Райков опита хубав изстрел от движение, но топката мина встрани от вратата. Шест минути по-късно "Ботев" откри резултата, след като Грегъри Нелсън изведе чудесно Милен Гамаков в наказателното поле, който с диагонален шут матира Китанов.

Радостта на домакините обаче не трая дълго и няколко минути по-късно Симеон Райков изненада Виктор Голас с изпълнение на пряк свободен удар от над 25 метра за 1:1. В края на първата част Райков беше близо до второ попадение, но опасния му изстрел бе спасен от вратаря.

В 62-ата минута Борислав Стойчев влезе изключително грубо в краката на резервата на домакините Радослав Апостолов и главният съдия отсъди дузпа. Зад топката застана Лъчезар Балтанов, който не сгреши и изведе тима си напред.

Шест минути по-късно той реши всичко в двубоя с второто си попадение, дошло след удар от дистанция.

Едва в края "Черно море" се опита да търси нови попадения, но шут на Райков мина встрани от вратата, а в продължението не успя отново да вкара от пряк свободен удар.

dnevnik.bg